Webpagina (URL) uit Google verwijderen? Handleiding

Inhoudsopgave

Help! Je ziet ineens een pagina in de zoekresultaten van Google verschijnen die je daar helemaal niet wil hebben. Je wil het liefst deze pagina uit Google verwijderen. Maar hoe verwijder je de pagina nu uit de zoekresultaten van Google?

Zelf pagina verwijderen uit Google

Je bent nog bezig met je website en Google heeft alle pagina’s al geïndexeerd en verwerkt in de zoekresultaten. Dit terwijl je website nog niet af is. Of staan er automatisch gegenereerde pagina’s online die je hier ook niet wil hebben. Je kunt deze specifieke pagina’s uit Google verwijderen met de Search Console tool van Google. Met deze dienst kun je als website eigenaar / beheerder de aanwezigheid van je website in de zoekresultaten van Google bijhouden en controleren. Ook wel bekend onder de oude naam “Webmaster tools” of “Webmaster hulpprogramma’s”.

Zo verwijder je handmatig pagina’s uit Google

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je gebruik maakt van de Search Console. Doe je dit nog niet? Verifieer dan eerst je website in de Search Console.

 1. Aanmelden bij de search console en log in met je Google account
 2. Klik linksboven de website aan waarvan je een pagina uit Google wil laten verwijderen
 3. Klik vervolgens op ‘verwijderingen’
 4. Klik op de rode knop ‘nieuw verzoek’.
 5. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een URL gaat verwijderen.
  • Gebruik altijd de gehele URL.
  • Kijk goed of je http of https gebruikt.
  • Wil je meerdere pagina’s verwijderen, bijvoorbeeld een bepaald onderdeel van je website, kies dan voor ‘Alle URL’s met dit voorvoegsel verwijderen’. Stel dat je het blog gedeelte van je website wil verwijderen uit de zoekresultaten van Google dan kun je https://website.nl/blog/ gebruiken. Alle URL’s die achter blog/ staan worden hiermee verwijderd uit de resultaten van Google.
 6. Klik op ‘Volgende’ en vervolgens op ‘Verzoek indienen’.

Voila! Je hebt nu een verzoek ingediend om een pagina URL te verwijderen uit de zoekresultaten van Google.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.6 / 5. Stemtelling: 78

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Vraag een gratis quickscan aan.

Vraag nu helemaal gratis een quickscan aan. Wil je meer weten over de vindbaarheid van je website of ben je benieuwd of of jouw Google Ads campagne beter kan presteren? Laat je gegevens achter en ontvang geheel vrijblijvend een PDF met de resultaten van onze analyse.