Interim Online Marketeer inhuren

Interim online marketeer inhuren

Ben jij opzoek naar interim online markteer en wil je tijdelijk een online markteer inschakelen? Zoek dan niet verder! Na een aantal jaar gewerkt te hebben als online marketingmanager bij een marketingbureau ben ik in 2019 HOBL begonnen. Als freelance online markteer ben ik overal bij betrokken. Denk hierbij aan het gehele online marketing traject. Van uitdenken van een strategie tot de uitvoering hiervan. Doordat ik zowel ervaring heb aan de bureauzijde als de klantzijde weet ik welke factoren belangrijk zijn. Zowel B2B als B2C. 

Hierbij kan ik iemand vervangen die met zwangerschapsverlof is of iemand vervangen die op reis is. Ook kun je denken aan een overbruggingsperiode waarbij wordt gezocht naar een vaste kracht. Daarbij kan ik een vast onderdeel van het team worden op locatie of remote werken vanuit mijn eigen kantoor in Arnhem.

 • Wat is een interim online marketeer?

  Een interim online marketeer is een tijdelijke specialist die bedrijven ondersteunt met hun digitale marketingstrategieën. Deze expert brengt gespecialiseerde kennis en vaardigheden mee op het gebied van SEO, PPC, social media, e-mailmarketing, en meer, om bedrijfsdoelstellingen te behalen.
 • Waarom zou ik een interim online marketeer inhuren?

  Het inhuren van een interim online marketeer biedt flexibiliteit en toegang tot gespecialiseerde kennis. Het is een kosteneffectieve manier om je marketinginspanningen te versterken, vooral voor specifieke projecten of tijdens piekperiodes. Deze aanpak stelt je in staat om snel in te spelen op veranderende marktomstandigheden zonder de noodzaak van een langdurig aannameproces. Interim marketeers brengen een frisse blik en kunnen nieuwe inzichten en technieken introduceren die je huidige team misschien nog niet kent.

  Daarnaast kan een interim online marketeer iemand die tijdelijk met zwangerschapsverlof of op reis is vervangen en direct aan de slag gaan. Dit zorgt ervoor dat je marketinginspanningen ononderbroken doorgaan, waardoor je geen kostbare tijd of momentum verliest. Met hun ervaring kunnen zij snel integreren in je team en processen, en leveren zij vanaf dag één waarde.

  Een ander belangrijk voordeel is dat een interim online marketeer gericht kan werken aan het behalen van specifieke doelen of projecten. Of het nu gaat om het verhogen van de online zichtbaarheid, het verbeteren van zoekmachine rankings, of het uitvoeren van een specifieke campagne, een interim marketeer heeft de expertise om deze doelen te bereiken. Zij kunnen specifieke strategieën toepassen zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO), pay-per-click (PPC) reclame, social media marketing en e-mailmarketing om de gewenste resultaten te behalen.

  Verder biedt het werken met een interim online marketeer een unieke mogelijkheid voor kennisoverdracht aan je vaste teamleden. Zij kunnen leren van de gespecialiseerde vaardigheden en technieken die de interim marketeer meebrengt, wat op lange termijn ten goede komt aan je bedrijf.

 • Wat zijn de kosten van het inhuren van een interim online marketeer?

  De kosten van het inhuren van een interim online marketeer kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de ervaring van de marketeer, de specifieke behoeften van je bedrijf, en de omvang van het project waar ze aan werken. Over het algemeen liggen de uurtarieven van interim online marketeers tussen de 50 en 150 euro. Dit brede bereik weerspiegelt de diversiteit in expertise, specialisatie en ervaringsniveau.

  Een marketeer met uitgebreide ervaring en een sterk trackrecord in het succesvol leiden van grote campagnes of het werken binnen specifieke industrieën kan aan de hogere kant van dit spectrum vragen. Aan de andere kant kunnen marketeers die nog aan het begin van hun carrière staan of die werken met kleinere, minder complexe projecten lagere tarieven hanteren.

  Het is belangrijk om vooraf duidelijk je projectdoelen en -omvang te definiëren. Dit helpt niet alleen bij het inschatten van de totale kosten, maar stelt je ook in staat om de vaardigheden en ervaring te identificeren die nodig zijn voor jouw specifieke situatie. Door een duidelijk beeld te hebben van wat je nodig hebt, kun je beter onderhandelen over het tarief en ervoor zorgen dat je waar voor je geld krijgt.

  Bovendien kunnen sommige interim marketeers openstaan voor het onderhandelen van hun tarieven op basis van langdurige samenwerkingen of de garantie van een bepaald aantal werkuren. Het is dus altijd de moeite waard om het gesprek aan te gaan en te kijken waar ruimte is voor onderhandeling.

 • Wat gebeurt er als het project is afgerond?

  Aan het einde van een project met een interim online marketeer is het een goed moment om stil te staan bij wat er is bereikt. Samen kun je de resultaten evalueren tegen de vooraf gestelde doelen en KPI’s (Key Performance Indicators). Dit is niet alleen een kans om de directe impact van het project te meten, maar ook om waardevolle inzichten te verzamelen die je kunnen helpen bij toekomstige marketingstrategieën.

  Op basis van deze evaluatie kun je vervolgens een beslissing nemen over de volgende stappen. Als de samenwerking succesvol was en je ziet meer mogelijkheden voor groei of verbetering, kan het zinvol zijn om de interim marketeer in te huren voor aanvullende projecten of zelfs als een terugkerende consultant voor je reguliere marketingactiviteiten. Dit biedt de kans om op de lange termijn een sterke, productieve relatie op te bouwen, waarbij de marketeer steeds meer inzicht krijgt in jouw bedrijf en doelgroep.

Een aantal bedrijven die je voorgingen

Sta jij hier binnenkort ook tussen?

Een aantal succesverhalen

Strand-Anders
De kernwaarden van Strand-Anders vertaald naar een strakke website
Strand – Anders is dé strandtent van Huissen en omstreken. De locatie biedt naast de dag-gasten ook mogelijkheid voor feesten en partijen. Om ook online zichtbaar te zijn heeft HOBL een website gemaakt en zijn wij de link geweest tussen het design en Strand-Anders.
Runners World
On top-of-mind blijven in coronatijd met een social campagne

Met een social campagne in coronatijd hardlopers uit Arnhem en omgeving activeren om te gaan hardlopen. De nadruk lag op het tonen van de expertise en het enthousiasme dat Runner World Arnhem te bieden heeft. 

Freelance interim online markteer

Als freelance online markteer kan ik o.a. met de volgende punten helpen.

 • Search Engine Advertising (SEA)
 • Search Engine Optimalization (SEO)
 • Social media marketing & advertising
 • Conversieoptimalisatie & User Experience
 • Webanalytics
 • Allround online marketingwerkzaamheden
 • Trainingen en workshops
 • Strategische vraagstukken
 • Advies en begeleiding
 • Conversietracking 

 

Met mijn brede kennis omtrent het opzetten, beheren en optimaliseren van online marketing activiteiten kan ik ook andere werknemers helpen door het overdragen van deze kennis. Zo deel ik op dit moment al online marketing kennis door middel van blogs op mijn eigen website, maar ook op platformen als FrankWatching, Marketingfacts en DutchCowboys.

Online marketing zzp'er inhuren

Ik werk op zzp/freelance basis. Dat houdt in dat ik een vast uurtarief hanteer. Hoe meer uren er worden afgenomen, hoe lager dit tarief zal zijn. Ook kunnen we een projectfee afspreken op basis van de projectduur. 

Waarom kiezen voor een interim online marketeer?

Flexibiliteit in werkzaamheden en contracten

De inzet van een interim marketeer als ik biedt de unieke mogelijkheid om snel in te spelen op veranderende behoeften zonder de langetermijnverplichtingen van een vaste aanstelling. Ik breng een schat aan ervaring mee vanuit verschillende projecten en industrieën, wat zeer voordelig kan zijn voor jouw specifieke doelen.

Deskundigheid en specialisatie

De digitale marketingwereld is breed en complex. Interim marketeers zijn vaak gespecialiseerd in bepaalde gebieden zoals SEO, PPC, social media, of e-mailmarketing. Hun diepgaande kennis in deze specifieke gebieden kan jouw bedrijf een voorsprong geven op de concurrentie.

Kostenbesparing en efficiëntie

Het inhuren van een interim marketeer kan kosteneffectiever zijn dan het aannemen van een fulltime medewerker, vooral als je kijkt naar de besparingen op lange termijn zoals secundaire arbeidsvoorwaarden. Bovendien zorgt hun expertise ervoor dat projecten sneller en efficiënter worden uitgevoerd. Omdat het vaak om tijdelijke opdrachten gaat kun je de gaten van vaste medewerkers opvullen met iemand die direct aan de slag kan. 

Waar je mij van kan kennen

Je kent ons van artikelen op o.a.

Benieuwd geworden?

snap ik.

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.