Wat is het uurtarief van een online marketeer?

Inhoudsopgave

Wanneer je op zoek bent naar een partij of persoon die jouw online marketing gaat verzorgen dan ben je uiteraard benieuwd naar de kosten. Wat kost een gemiddelde online marketeer nu precies? En wat zijn de factoren die dit tarief bepalen en verantwoorden? In dit artikel vertellen wij je er alles over.

Factoren die het uurtarief van een online marketeer beïnvloeden

Er zijn diverse factoren die bijdragen aan de variatie in uurtarieven van online marketeers. Deze omvatten ervaring en expertise, locatie, en specifieke vaardigheden en specialisaties.

Ervaring en expertise

Ervaring speelt een grote rol bij het bepalen van het uurtarief van een online marketeer. Een junior marketeer, met minder dan 2 jaar ervaring, zal doorgaans een lager tarief hanteren dan een medior (2-5 jaar ervaring) of een senior marketeer (meer dan 5 jaar ervaring). Senior marketeers kunnen een premium tarief vragen vanwege hun uitgebreide kennis en bewezen track record.

Locatie van de marketeer

De locatie waar een marketeer werkt, heeft ook invloed op het tarief. Marketeers in grote steden zoals Amsterdam of Rotterdam vragen vaak hogere tarieven dan hun collega’s op het platteland. Dit komt simpelweg door de vraag en aanbod verhouding waarbij er meer vraag dan aanbod is in de ‘grote stad’. Toch hoeft dit voor het online marketing vak niet uit te maken omdat veel klussen remote gedaan kunnen worden met zo nu en dan een afspraak op locatie.

Specifieke vaardigheden en specialisaties

Online marketing is een breed veld met veel specialisaties. Marketeers die zich specialiseren in gebieden zoals SEO, SEA, content marketing of social media marketing kunnen hogere tarieven vragen. Dit komt omdat deze vaardigheden specifieke kennis vereisen die niet alle marketeers bezitten. Er zit dus een wezenlijk verschil in een generalist en specialist. Bedenk dus goed waar je naar op zoek bent.

Gemiddelde uurtarieven voor online marketeers

Het is nuttig om te weten wat de gemiddelde uurtarieven zijn voor online marketeers in Nederland. Deze tarieven variëren op basis van ervaringsniveau, specialisatie en regio. Daarnaast zit er natuurlijk een verschil in een freelance online marketeer en marketeer bij een online marketing bureau.

Uurtarieven per ervaringsniveau

Junior marketeer: €30 – €50 per uur
Medior marketeer: €50 – €75 per uur
Senior marketeer: €75 – €150 per uur

Uurtarieven per specialisatie

SEA-specialist: €60 – €150 per uur
Social media manager: €50 – €100 per uur
Content marketeer: €40 – €90 per uur

Regionale verschillen in uurtarieven

In grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht liggen de uurtarieven vaak hoger. Zo kan een senior marketeer in Amsterdam tot wel €150 per uur vragen, terwijl dezelfde marketeer in een kleinere stad mogelijk €100 per uur vraagt.

Belangrijk: tarief zegt niet alles

Een uurtarief is geen indicatie voor de kwaliteit die geleverd wordt. Zo kan een online marketeer die een laag uurtarief hanteert nog steeds prima kwaliteit werk leveren en andersom is natuurlijk ook het geval. Daarnaast is het slim om niet enkel te kijken naar het uurtarief.

Doe vooraf onderzoek naar wat je precies nodig hebt. Maak daarbij de keuze voor een generalist of specialist. Bekijk online reviews en werk dat de marketeer geleverd heeft. Iemand die een bewezen track record heeft is vaak het hogere tarief waard.

Ook werken senior online marketeers vaan een stuk sneller dan hun junior vakgenoten. Waar een junior over een taak misschien twee of drie uur doet, kan een senior dit soms bijvoorbeeld wel in één uur voor elkaar krijgen.

Ben jij nu benieuwd of wij wellicht iets voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 23

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Vraag een gratis quickscan aan.

Vraag nu helemaal gratis een quickscan aan. Wil je meer weten over de vindbaarheid van je website of ben je benieuwd of of jouw Google Ads campagne beter kan presteren? Laat je gegevens achter en ontvang geheel vrijblijvend een PDF met de resultaten van onze analyse.