Nieuw in Google Ads: maandbudgetten

Inhoudsopgave

Google heeft een nieuwe optie toegevoegd in Google Ads om je budget in te stellen. Voorheen stelde je altijd een dagbudget in. Het is door Google nu ook mogelijk gemaakt om een maandbudget in te stellen in Google Ads. Met deze wijziging wil Google adverteerders die liever niet met dagbudgetten werken tegemoet komen.

Met het instellen van een maandbudget wordt het budget op een andere manier verdeeld dan bij een dagbudget. Voorheen werd je dagbudget gemiddeld nooit meer dan je maandbudget, gedeeld door 30,4 (gemiddeld aantal dagen per maand).

Met een maandbudget van bijvoorbeeld €300,- kan het nu zo maar zijn dat je op één dag €50,- uitgeeft, en op de andere dag maar €5,-. Uiteindelijk geef je nooit meer dan het ingestelde maandbudget van €300,-. Google bepaalt zelf hoe het budget wordt uitgegeven. Google Ads verdeelt het budget op basis van de kwaliteit en potentie van de Google gebruiker.

Ben jij nu benieuwd naar de mogelijkheden die Google Ads te bieden heeft? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.6 / 5. Stemtelling: 32

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Vraag een gratis quickscan aan.

Vraag nu helemaal gratis een quickscan aan. Wil je meer weten over de vindbaarheid van je website of ben je benieuwd of of jouw Google Ads campagne beter kan presteren? Laat je gegevens achter en ontvang geheel vrijblijvend een PDF met de resultaten van onze analyse.