Google Ads Display

Google Ads display advertenties

Met het Google Ads Display netwerk kun je gerichte beeldadvertenties tonen aan je gekozen doelgroep. Je kent het wel: je hebt net gezocht naar die nieuwe exclusieve sneakers en vervolgens zie je hier overal advertenties van. 

Search engine advertising, of SEA, is een effectieve manier om je website hoger in de zoekresultaten te krijgen. Dit gebeurt door advertenties te plaatsen bij de zoekresultaten van een zoekmachine. Wanneer mensen op die advertenties klikken, komen ze op jouw website terecht. SEA is een vorm van online adverteren die steeds -mits goed ingericht- erg rendabel is. Dit komt omdat het een snelle en effectieve manier is om je doelgroep te bereiken wanneer zij op zoek zijn naar een product of dienst dat jij aanbiedt.

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, wat betekent dat het zich richt op het optimaliseren van de website of voor zoekmachines. Het nadeel van SEO is dat het wat tijd kost voordat je resultaten ziet, omdat de zoekmachines soms even tijd nodig hebben om je wijzigingen door te voeren.

SEA staat voor Search Engine Advertising, en richt zich op het kopen van advertenties die bovenaan de zoekresultaten getoond worden. Dit is een snellere manier om jouw website of blog hoger in de zoekresultaten te krijgen, maar het kost ook geld.

Google Ads is een effectieve manier om je product of dienst te adverteren. Maar hoeveel kost het eigenlijk om in Google Ads te adverteren? Dit hangt af van verschillende factoren, zoals het budget dat je in gedachten hebt, de doelgroep die je wilt bereiken en hoeveel concurrentie er is voor de zoekwoorden waarop je wilt adverteren.

Als je bijvoorbeeld in een markt met veel concurrentie advertentietarieven opzoekt voor een bepaald zoekwoord, zul je waarschijnlijk een hogere prijs per klik (CPC) moeten betalen. Aan de andere kant, als je een specifieke doelgroep wilt bereiken met je advertenties, zul je waarschijnlijk een lagere CPC moeten betalen.

Hoeveel je uiteindelijk kwijt bent aan Google Ads, hangt dus af van verschillende factoren.

Voor non-profitbedrijven heeft Google een programma in het leven geroepen waarbij zij 10.000 dollar per maand beschikbaar stellen om gratis te spenderen in Google ads. Google Ads Grants: wij helpen je er graag mee!

Zij werden eerder geholpen met Display Ads

Sta jij hier binnenkort ook tussen?
Remarketing met Google Ads display

Wanneer een potentiele klant een specifieke pagina heeft bezocht kan het lonen als je advertenties, die betrekking hebben op deze pagina, toont op websites die de potentiele klant bezoekt. Het voornaamste doel van Google Ads Display advertenties is het creeeren van awereness van jouw merk of website en het on-top-of-mind blijven bij je doelgroep.

Voordelen remarketing display advertenties

Eén van de voordelen van remarketing met Google Ads display advertenties is dat je een enorm bereikt kunt creeeren voor een relatief laag bedrag. Daarbij draait het niet direct om het creeeren van harde conversies (in de vorm van aankopen of aanvragen), maar meer op het creeren van naamsbekendheid. Potentiele klanten hebben reeds interesse getoont in je product of dienst omdat ze deze pagina bezocht hebben, en vervolgens probeer jij ze te verleiden om de pagina opnieuw te bezoeken.

Een ander voordeel van Google Ads Display advertenties is dat je de kosten altijd in de hand hebt. Waar je bij het adverteren in een krant niet goed kan meten wat zo’n campagne oplevert, kun je dit bij Display advertenties altijd meten en tijdig bijsturen. Zo houd je de kosten ten allen tijden zelf in de hand.

Liever adverteren op zoekwoorden in het Google zoeknetwerk? Dat kan met Google Ads.

YouTube video advertenties

Het is niet alleen mogelijk om bezoekers te remarketing met beeldadvertenties. Een andere optie is het gebruik van YouTube advertenties. Voor-tijdens of na een YouTube video kun je door jouw gekozen videoadvertenties tonen aan je doelgroep. Een video zegt veel meer dan woorden en met video kun je je merkbeleving beter overbrengen op een klant. In de regel maakt een goede videoadvertentie meer impact dan een geschreven advertentie.

Remarketing uitbesteden

HOBL helpt je graag bij het inrichten, beheren en optimaliseren van jouw remarketingcampagne. HOBL heeft ruime ervaring met het inzetten van remarketingcampagnes voor verschillende (grote) klanten. Ben je geinteresseerd geraakt? Neem dan contact op!

Overige SEA diensten

Specifiekere wensen?

Google Ads (SEA)

Met betaalde advertenties bovenaan in de zoekresultaten van Google.

Google Ads Grants

Adverteren met een gratis budget van €10.00 per maand voor non profit organisaties.

Benieuwd geworden?

snappen wij.

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.