Radboud

37.000 extra bezoekers - een stijging van meer dan 80%

The Life Net is een hub voor talent, nieuwe ontwikkelingen, business, innovatie en educatie in food, health en energy. Het is een public portal dat in het teken staat van leven, werken, studeren en business in The Life net: het innovatienetwerk van Arnhem – Nijmegen – Foodvalley regio. The Life Net is onderdeel van de Radboud in Nijmegen. 

Opdracht

The Life Net wilde zowel internationaal mensen en bedrijven bereiken, maar ook expats en buitenlandse studenten die zich al in Nederland bevonden. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van Google Ad Grants waarmee we 10.000 dollar per maand beschikbaar gesteld kregen van Google om uit te geven aan advertenties in het zoeknetwerk van Google Ads. 

De campagne werd tweedelig ingestoken waarbij we wereldwijd én gericht op Nederland targeten. Daarbij richten we ons op het verschaffen van informatie aan de potentiële nieuwe bewoner van Nederland. Heb je een werkvergunning nodig in Nederland? Hoe is het ondernemersklimaat in de regio? Door te adverteren op termen gerelateerd aan deze vragen hebben we een hoop mensen naar de regio kunnen trekken. 

Als we kijken naar de resultaten dan kunnen we spreken van een meetbaar succes. Zo hebben we duizenden mensen vanaf de website van The Life Net doorgestuurd naar vacatures die nog niet vervuld waren, overheids websites en overige websites. 

Door eerst te beginnen met een correcte tracking hebben we mooie resultaten kunnen boeken. 

Een Google Ad Grants campagne behoeft een andere aanpak dan een reguliere, betaalde Google Ads campagne. HOBL is gespecialiseerd in online marketing voor non-profit bedrijven en wij verzorgen vele Google Ad Grants campagnes met meetbaar succes. 

0 %
Lagere CPA
0 %
Aankopen direct uit campagne
0 %
Hogere CTR