Social media advertenties

Social media advertenties

Social media advertenties zijn een belangrijke manier om je merk of product onder de aandacht te brengen van nieuwe en bestaande klanten. Maar hoe zet je social media advertenties in? Waar moet je op letten en wat zijn de kosten? Wij geven je antwoord op deze vragen.

Social media advertenties zijn een krachtige manier om je bereik te vergroten. Je kunt social media advertenties inzetten om:

 • nieuwe klanten te werven;
 • het bereik van je bestaande klantenbasis te vergroten;
 • merkbekendheid op te bouwen;
 • naamsbekendheid op te bouwen;
 • leads genereren.

Social media advertenties zijn daarom een belangrijk onderdeel van elke social media strategie.

Voordat je social media advertenties gaat inzetten, is het belangrijk om te weten welke soorten social media advertenties er zijn en hoe ze werken. Er zijn twee soorten social media advertenties:

– organic social media posts (berichten die je plaatst op social media zonder dat je ervoor hoeft te betalen);

– paid social media advertising (social media advertenties waarvoor je wel betaalt).

Organic social media posts worden door mensen gezien die al jouw volger zijn, terwijl paid social media advertising ervoor zorgt dat je bericht ook door mensen gezien wordt die nog niet jouw volger zijn. Paid social media advertising is daarom een krachtige manier om je bereik te vergroten.

Er zijn verschillende social media advertenties die je kunt inzetten, afhankelijk van het social media platform waarop je advertentie wilt laten zien. De meest populaire social media advertenties zijn:

Facebook Ads;

Instagram Ads;

– LinkedIn Ads.

Elk social media platform heeft een eigen manier van social media advertenties maken en inzetten. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden voordat je social media advertenties gaat maken.

Deze organisaties gingen je voor

Sta jij hier binnenkort ook tussen?

Wat zijn de kosten van social media advertenties?

De kosten van social media advertenties variëren per social media platform. Niet alleen het platform is hierin een factor. Je bent altijd afhankelijk van je concurrentie als je kijkt naar de kosten. In een hoog concurrerende markt betaal in je in de regel vaak meer per click dan in een markt waarin de concurrentie lager is. Ook is de content die je gebruikt voor je advertenties een onderdeel van de uiteindelijke prijs die betaald wordt.

Het is belangrijk om rekening te houden met de kosten van social media advertenties voordat je gaat beginnen met een social media advertising campagne. Zorg ervoor dat je weet hoeveel je bereid bent te besteden aan social media advertenties voordat je begint.

Wanneer social media advertenties inzetten?

Het is belangrijk om de volgende factoren in de gaten te houden wanneer begint met een social media campagne:

– het social media platform;

– het doel van je social media advertising campagne;

– je budget;

– de concurrentie.

Het is mogelijk om social media advertenties op elk social media platform in te zetten. Houd er echter wel rekening mee dat sommige social media advertenties beter werken op sommige social media platforms dan andere social media advertenties.

Hoe beginnen met een social media campagne?

Social media advertenties makken en een campagne opzetten is niet lastig, maar het is wel belangrijk om hierbij bepaalde stappen te volgen. Wanneer je social media advertenties gaat maken, moet je de volgende stappen ondernemen:

 1. bepaal het doel van je social media advertising campagne;
 2. kies het social media platform waarop je social media advertenties wilt laten zien;
 3. maak een social media advertising account aan;
 4. bepaal je budget voor social media advertenties;
 5. kies de juiste social media advertentie vorm;
 6. maak een aantrekkelijke social media advertentie;
 7. maak de resultaten meetbaar zodat je kan optimaliseren.

Social media advertenties uitbesteden

Wij helpen je graag met het opzetten en meetbaar maken van jouw social media campagne. Dit doen we door het inzetten van social media advertenties op de social media platformen die voor jou relevant zijn. Wij helpen je hierbij door:

 • het bepalen van het social media advertising budget;
 • het kiezen van de juiste social media advertentie vorm;
 • het maken van een aantrekkelijke social media advertentie;
 • meetbaar maken van de resultaten.

Wanneer je social media advertenties uitbesteed aan HOBL, ben je verzekerd van een campagne die is afgestemd op jouw bedrijf en doelstelling.

Websites waar je ons van kunt kennen

Je kent ons van artikelen op o.a.

Benieuwd geworden?

snappen wij.

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.